1. What is the capital city of Wales?

Aerial image of Cardiff with the castle and the stadium in view.

The capital city of Wales

Answer: Cardiff

View our Cardiff in three days itinerary

2. How many National Parks are there in Wales?

castle on hill with surrounding countryside.

Carreg Cennen Castle Brecon Beacons

3. How many Great Little Trains of Wales are there? 

Side view of the Welsh Highland Railway steam train

Welsh Highland Railway steam train makes it's way through the beautiful Aberglaslyn Pass

Answer: 12

Find out more about the Railways in Wales

4. How many free entry National Museums are there in Wales?

Couple exploring the galleries at National Museum Cardiff.

National Museum Cardiff

Answer: 7

All seven National Museums in Wales are listed on the National Museums Wales website

5. In which year was The Ryder Cup first staged in Wales?

Twenty Ten Golf Course.

The Celtic Manor Resort

Answer: 2010 - The Twenty Ten Golf Course at the Celtic Manor Resort was specifically designed to host The Ryder Cup

Find out more interesting facts about golf in Wales. We have also put together regional golfing itineraries which also offer places to stay and attractions to visit.

6. What emblem is on the Welsh flag? 

The Welsh flag flying outside Castell Coch

The Welsh flag outside Castell Coch

Answer: Dragon

Discover our Welsh culture experiences for inclusion in itineraries.

7. What is the name of the highest mountain in Wales?

Trig point on top of Snowdon looking over the lakes.

The summit of the highest mountain in Wales

Answer: Mount Snowdon

Our Explore Wales by Foot fact sheets offers many options for walking in Wales. We also have regional walking routes and toolkit in our Wellbeing Outdoors section.

8. How many castles have been recorded in Wales? 

A view overlooking the water towards Conwy Castle

Conwy Castle

Answer: 641

Over 600 castles have been recorded in Wales. Many are still standing or in ruins and 44 of them are in the care of Cadw. Did you know that Wales has more castles per square mile than anywhere else in Europe?

See our itinerary to Discover castles and stately homes in seven days.

9. How long is the Wales Coast Path?

Signpost on coastal path looking over water.

Aberdaron Porth Oer Wales Coast Path North Wales 

Answer: 870 miles / 1,400km

Wales is the first country in the world to have a dedicated footpath around the entire coastline, find out more about the Wales Coast Path

10. Who is the Patron Saint of Wales and on which date are they celebrated?  

Image of St Davids Cathedral with grass in the foreground and blue skies in the background

Ty Ddewi St Davids Pembrokeshire Wales

Answer: Saint David or Dewi Sant in Welsh is the Patron Saint of Wales. St David's Day or Dydd Dewi Sant in Welsh is celebrated on 1 March each year. 

Discover more about the ancient Celtic Wales.

11. Which town in North Wales saw the local Kashmiri goats wandering around the streets during the COVID lockdowns? 

On our blog today... A Brief History of The Great Orme Goats. Llandudno is a Victorian seaside resort in North Wales....

Posted by Go North Wales on Tuesday, April 21, 2020

Answer: Llandudno. 

Did you know that the original Kashmiri goats were a gift to the town from Queen Victoria? 

Discover more with our Days out in and around Llandudno and Places of interest in North Wales along The Cambrian Way.

Related stories

Side view of Beaumaris Castle with water and blue sky.

Online training courses

Online training programmes for the Travel Trade to learn more about Wales and to help promote and sell your tours.